Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuror: este exclus ca Fiat să fi primit vizite în izolator

© Sputnik / Мирослав РотарьAdriana Beţişor Адриана Бецишор
Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul exclude posibilitatea că ex-premierul, care se află în arest preventiv la CNA, ar fi putut să aibă cu cineva "discuții pe teme de actualitate".

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. Procurorul Adriana Bețișor a dezmințit afirmaţiile liderului "Partidului Nostru" Renato Usatîi, care a declarat miercuri că în timpul aflării sale în izolatorul Centrului Național Anticorupție, ex-premierului Vlad Filat ar fi fost vizitat de un oaspete important.

Politicianul a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare un material video, în care afirmă că Vlad Filat s-a întâlnit cu businessmanul Vlad Plahotniuc în izolatorul CNA.

Vlad Filat Влад Филат Nicolae Timofti Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Timofti, cu arme și bagaje de partea lui Filat

"Ţinând cont de faptul că se desfășura partea finală a investigaţiei și volumul de documente este foarte mare, 23 de volume, a fost luată decizia de a-l transfera pe Filat la CNA pentru interogare și pentru a-i aduce la cunoștință învinuirea. Din moment ce a refuzat să dea mărturii, el a fost transferat din nou la penitenciarul nr.13. Despre alte întâlniri nici nu poate fi vorba, pentru că acesta este un loc de detenție, care este sub urmărire permanentă și unde au acces doar membrii grupului de investigare", a spus Bețișor.

La mijlocul lunii octombrie, Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară, fiind arestat pentru 30 de zile. Ulterior, termenul de arest i-a fost prelungit de două ori. Ex-premierul este suspectat de "corupție pasivă", de "trafic de influență cu estorcarea de bunuri în proporții deosebit de mari.

Fluxul de știri
0