Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon îl aşteaptă pe Schennach la Chişinău în februarie, în preelectorală

© Sputnik / Evghenii PanasencoIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că atunci când membrii Comitetului de monitorizare al APCE vor veni în următoarea vizită în Republica Moldova, ţara ar putea să fie deja într-o perioadă preelectorală.

CHIŞINĂU, 23 dec – Sputnik. Preşedintele Comitetului de monitorizare al APCE, Stefan Schennach, a avut o întrevedere cu liderul opoziţiei parlamentare, Igor Dodon. Politicianul moldovean l-a informat pe demnitarul european despre situaţia deţinuţilor din „Grupul Petrenco”, dar şi despre poziţia socialiştilor vizavi de criza politică din Moldova şi posibilele căi de ieşire din impas.

Igor dodon Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon: locuitorii Moldovei sunt dezamăgiţi de elita politică

Igor Dodon susţine că membrii „Grupului Petrenco” sunt deţinuţi politici.

„Am discutat cu domnul Schennach şi despre situaţia deţinuţilor politici din Republica Moldova, adică despre situaţia membrilor „Grupului Petrenco”. Aceştia trebuie să fie eliberaţi”, a declarat Igor Dodon.

Referindu-se la situaţia politică din ţară, liderul socialiştilor i-a spus lui Stefan Schennach că „în ultimii şase ani Republica Moldova a avut o guvernare coruptă. Corupţia a atins cote alarmante în această perioadă. Factorii occidentali care susţin această guvernare o fac din considerente exclusiv geopolitice. Dar ei trebuie să-şi asume şi urmările sprijinirii şi finanţării unei asemenea guvernări”.

Potrivit lui Dodon, „singura şansă de a elibera ţara de actuala guvernare coruptă este organizarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Fluxul de știri
0