Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: locuitorii Moldovei sunt dezamăgiţi de elita politică

© Sputnik / Miroslav RotariIgor dodon Игорь Додон
Igor dodon Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul socialiştilor a declarat la Congresul partidului său că fracţiunea PSRM din Parlament va vota împreună cu alţi deputaţi doar pentru demiterea preşedintelui ţării, alegerile parlamentare anticipate şi consolidarea neutralităţii ţării.

 

Chişinău, 29 nov – Sputnik. Sondajele de opinie arată că societatea moldovenească este dezamăgită de elita politică a ţării şi aşteaptă schimbări, a declarat duminică liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în discursul său ţinut la tribuna Congresului partidului pe care îl reprezintă.

La Chişinău se desfăşoară Congresul XIII al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. La lucrările acestui for participă peste 2000 de delegaţi şi este planificată adoptarea rezoluţiilor pe probleme politice şi social-economice.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PSRM convoacă duminică al XIII-lea Congres ordinar

„Coaliţia prooccidentală este putredă în întregime. Noi cunoaştem demult acest lucru. Însă doar în acest an realitatea a devenit cunoscută cetăţenilor ţării, Occidentului şi chiar celor mai înrăiţi susţinători ai acestor partide. Sondajele desfăşurare cu sprijinul financiar al organizaţiilor occidentale arată că cetăţenii noştri aşteaptă schimbări. Aproximativ 70 la sută dintre cetăţeni îşi doresc alegeri parlamentare anticipate, 85 la sută dintre cetăţeni nu sunt mulţumiţi de starea lucrurilor în ţară, 79 la sută consideră că Moldova se mişcă într-o direcţie greşită”, a menţionat Dodon.

Liderul PSRM a mai subliniat o dată că socialiştii nu vor purta negocieri cu Partidul Democrat, PLDM şi PL în privinţa formării viitorului Guvern.

„Noi nu le vom salva pielea. Noi avem doar propuneri concrete separate către ei, în baza cărora am putea vota în comun în Parlament. Este vorba de demiterea preşedintelui ţării, demiterea diferitor premieri şi altor funcţionari, modificarea articolului din Constituţie în vederea alegerii directe de către popor a şefului statului şi, în sfârşit, pregătirea de alegerile parlamentare anticipate.  Noi suntem gata, de asemenea, să votăm în comun consolidarea statutului de neutralitate a Moldovei şi pentru interzicerea mişcărilor unioniste din ţară. Şi punctum”, a declarat Igor Dodon.

Socialiştii protestează nonstop împreună cu „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatâi, deja de două luni de zile, împotriva actualei guvernări. Ei au instalat în faţa clădirii Parlamentului corturi şi cer demisia conducerii ţării şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

Fluxul de știri
0