Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul la gazele naturale ar putea fi mai mic din 2016

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a demarat deja consultările în vederea modificării prețului la gazele naturale.

CHIŞINĂU, 22 dec — Sputnik, Tatiana Cebotari. Tariful la gazele naturale ar putea fi mai mic cu cinci la sută, începând cu luna ianuarie 2016. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a demarat deja consultări în vederea modificării tarifului la gazele naturale. Discuţiile au loc după ce în Monitorul Oficial a fost publicată  legea care a anulat "amendamentul Furdui".

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Politică
Gazul se va ieftini. Ce lege a promulgat Preşedintele Timofti

Experţii solicitaţi de Sputnik Moldova au menţionat că "amendamentul Furdui", votat în iulie 2014 de Parlament la propunerea deputatului liberal-democrat Simion Furdui, a condus la includerea tuturor cheltuielilor de transport în tarif, ceea ce a provocat o creşterea substanţială a acestuia.

Odată cu anularea acestui amendament, cetăţenii moldoveni vor achita mai puțin pentru gazele naturale, datorită faptului că în factură nu va mai fi inclusă taxa pentru tranzitul gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că la ora actuală pentru un consum lunar de până la 30 de metri cubi de gaz, consumatorul achită câte 6,55 de lei pentru un metru cub. Dacă această limită este depășită, prețul unui metru cub de gaz este de 6,83 lei.

Decizia finală urmează să fie adoptată de regulator (ANRE) la începutul anului 2016.

Fluxul de știri
0