Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău va fi marcat Anul culturii ruse

Abonare
Fundaţia ”Russkii mir” va organiza la Chișinău evenimente dedicate Anului culturii ruse.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik Moldova. Evenimentele dedicate Anului culturii ruse vor fi inaugurate, joi, la Chișinău, în incinta Centrului Cultural Rus al Fundaţiei ”Russkii mir”.

În cadrul acestora, va fi deschisă o expoziție de lucrări grafice a omului de cultură din Moldova, profesorul Alexei Colâbneac. Pictorul îşi va prezenta ilustrațiile realizate la operele lui Pușkin.

Tot joi va avea loc masa rotundă cu tema ”Literatura rusă în spațiul moldovenesc multietnic”. Vor participa profesori de la catedrele de limba și literatura rusă din colegiile și liceele din capitală. Acțiunile culturale sunt organizate de Centrul rus al Fundţiei ”Russkii mir”, în colaborare cu Asociația internațională de prietenie și colaborare ”Moldova și Rusia”, cu susținerea Centrului rus de știință și cultură.

”Ne mândrim cu faptul că ”Russkii mir” a devenit demult un spaţiu spiritual și intelectual pentru toți cei interesați de cultura rusă. Noi organizăm sistematic prezentări de cărți noi în limba rusă, întâlniri cu oameni de litere din ambele țări, dar și acțiuni dedicate unor date importante din istoria țărilor și a popoarelor noastre”, a declarat pentru Sputnik Moldova profesorul Vladimir Nosov, conducătorul Centrului Cultural Rus al Fundaţiei ”Russkii Mir” din Chișinău.

Fluxul de știri
0