Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ina Şupac este noul lider al fracţiunii PCRM în Parlament

© fb.com/inna.supacИнна Шупак
Инна Шупак - Sputnik Moldova
Abonare
Fracţiunea parlamentară a PCRM şi-a schimbat conducerea, după ce 14 deputaţi au părăsit rândurile formaţiunii.

CHIŞINĂU, 22 dec — Sputnik. Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că fracţiunea PCRM, constituită din cei şapte deputaţi rămaşi, va fi condusă de Ina Şupac.

„Partidul a decis să o numească lider al fracţiunii parlamentare pe Ina Şupac", a declarat Voronin.

Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova
Politică
Reşetnicov: Timofti împinge ţara spre alegeri anticipate

Potrivit acestuia, organele de conducere a partidului au decis ca cei 14 deputaţi care au plecat din formaţiune să fie destituiţi din funcţiile ocupate în cadrul formaţiunii, dar şi din rândurile PCRM.

Luni, fracţiunea PCRM a fost părăsită de fostul lider al acesteia Violeta Ivanov, vice-spicherul Vladimir Vitiuc, şi de deputaţii Anatolie Zagorodnîi, Artur Reşetnivcov, Igor Vreme, Corneliu Mihalache, Sergiu Stati, Boris Golovin, Victor Mândru, Elena Gudumac, Alexandr Bannicov, Galina Balmoş, Anatolie Gorilă şi Petru Porcescu. Grupul respectiv a declarat că va crea o platformă parlamentară proprie, de esenţă social-democrată, care se va numi „Pentru Moldova".

Fluxul de știri
0