Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reşetnicov: Timofti împinge ţara spre alegeri anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariArtur Reșetnicov
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul membru al PCRM a subliniat că înaintarea la funcţia de prim-ministru a unui candidat care poate miza doar pe susţinerea unei singure fracţiuni parlamentare face ca situaţia din Republica Moldova să devină şi mai complicată.

CHIŞINĂU, 22 dec – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza candidat la funcţia de prim-ministru, împingând astfel ţara spre alegeri parlamentare anticipate, este de părere fostul comunist, Artur Reşetnicov.

Potrivit lui Reşetnicov, prin acest pas Timofti a aprofundat şi mai mult criza politică din ţară şi a făcut mult mai probabile alegerile parlamentare anticipate.

Владимир Воронин Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Politică
Voronin le va pune notă la purtare deputaţilor plecaţi din fracţiune

„Avem nevoie de un premier puternic, dar nu de unul al cărui nume se asociază cu corupţia din anii 90”, a declarat Reşetnicov în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Acesta a sugerat că grupul de deputaţi pe care îi reprezintă nu vor vota pentru candidatul preşedintelui, iar acesta ar putea miza doar pe voturile PLDM (18 mandate) şi PL (13 mandate).

Guvernul poate fi investit în cazul în care primeşte votul de încredere din partea a cel puţin 51 de deputaţi.

Fluxul de știri
0