Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studenții moldoveni din întreaga lume se aduna la Chișinău. Vezi motivul

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai buni studenți moldoveni care învață peste hotarele țării la ciclurile Licență, Masterat, Doctorat vor fi premiați în data de 22 decembrie 2015, la Chișinău, în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), ediția a III-a.

CHIŞINĂU, 22 dec — Sputnik, Cristina Bumbu-Danuța. Studenți moldoveni din 23 de țări au participat la concursul „Excelență academică pentru Moldova", organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora și Asociația studenților moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves". În competiție au fost incluse 104 dosare din Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Coreea de Sud, Danemarca, Elveția, Estonia, Federația Rusă, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, SUA, Suedia, Ungaria.

Dosarele participanților vor fi evaluate în baza a patru criterii: excelență academică, activitățile extra-curriculare, legătura cu Republica Moldova, creativitate și inovație. Studenții vor fi premiați în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a III-a, care va avea loc în data de 22 decembrie 2015.

Confederaţia Diasporelor Moldoveneşti - Sputnik Moldova
Politică
Un anunţ ca un avertisment: diaspora revine acasă

În acest an, programul are și secțiunea „Reveniri care inspiră", lansată în parteneriat cu Forumul Absolvenților Reveniți. La această secțiune intră în concurs istoriile de succes ale tinerilor absolvenți care, revenind acasă, au reușit să-și desfășoare activități de amploare, cu impact social în diferite domenii de activitate.

Proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova" a fost lansat în anul 2013.

Scopul programului Gala Studenților Originari din Republica Moldova este de a face cunoscute în țară rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0