Preţurile mondiale la petrol scad în rezultatul excedentului de ofertă pe piaţă

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaНефтяная платформа "Приразломная" Platformă petrolieră
Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Abonare
Costul contractelor futures pentru luna septembrie pentru petrolul Brent din Marea Nordului a scăzut cu 0,1% în cursul tranzacţiilor din această dimineaţă. Preţul la petrolul WTI se diminua în contractele futures cu 0,49%. În cursul tranzacţiilor de joi preţul a scăzut chiar sub plafonul de 42 de dolari pe baril.

CHIŞINĂU, 14 aug — Sputnik. Preţurile mondiale la petrol arată, în cursul tranzacţiilor de vineri, o dinamică negativă, în rezultatul îngrijorărilor legate de excedentul de ofertă pe piaţa petrolieră.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Expert: reducerea prețului la petrol în lume nu va influența RM

Potrivit situaţiei de vineri dimineaţă, costul contractelor futures pentru septembrie, pentru petrolul Brent din Marea Nordului a scăzut cu 0,1%, până la 49,17 dolari barilul. Preţul futures la petrolul WTI pentru septembrie a scăzut cu 0,49%, până la 42,77 dolari pe baril. În cursul tranzacţiilor de joi, preţul a coborât sub plafonul de 42 de dolari pe baril, minimul înregistrat la 9 martie 2009 ajungând la 41,99 dolari pentru un baril.

Potrivit strategului IG Markets Bernard Aw, preţul pentru „aurul negru” va rămâne la un nivel jos dup declaraţia de miercuri a Agenţiei Energetice Mondiale despre faptul că excedentul ofertei de petrol pe piaţa mondială se va păstra şi în 2016. 

Fluxul de știri
0