Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Verdictul reprezentantului APCE privind puşcăriile moldoveneşti

© Oficiul Avocatului Poporului penitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Demnitarul european, Stefan Schennach, a comparat situaţia de la ora actuală din puşcăriile moldoveneşti cu ceea ce era în respectivele instituţii acum opt ani.

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. Președintele Comitetului de monitorizare al APCE, Stefan Schennach, care a venit luni într-o vizită de lucru la Chişinău, a luat cunoştinţă de starea penitenciarelor moldoveneşti. Acesta a constatat o îmbunătăţire a situaţiei.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocatul Poporului cere închiderea Penitenciarului 13, unde este deţinut Filat

În cadrul vizitei întreprinse în Moldova, Președintele Comitetului de monitorizare al APCE a avut întrevederi cu Procurorul General, Corneliu Gurin, cu avocatul poporului, Mihail Cotorobai, cu Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari şi cu directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Alexandru Pînzari.

„Acesta mai urmează să se întâlnească cu Andrian Candu, cu conducătorii unor partide şi cu membrii delegaţiei moldoveneşti la APCE.

„În ţara voastră condiţiile de detenţie sunt satisfăcătoare. Trebuie să remarc faptul că au fost întreprinse măsuri de îmbunătăţire a situaţiei. Cel puţin acum opt ani, când am vizitat penitenciarul din Bălţi, am constatat o situaţie îngrozitoare”, a spus Stefan Schennach.

El a anunţat că vizita sa va continua şi marţi.

Fluxul de știri
0