Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat şi Petrenco au fost vizitaţi de Stefan Schennach

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaЗаключение. Вода.
Заключение. Вода. - Sputnik Moldova
Abonare
Stefan Schennach a venit în Republica Moldova pentru a se documenta cu privire la condiţiile în care sunt deţinuţi politicienii moldoveni Vlad Filat şi Grigore Petrenco, dar şi alţi deţinuţi din Penitanciarul 13.

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. Președintele Comitetului de monitorizare al APCE, Stefan Schennach, a vizitat luni Penitenciarul nr. 13, pentru a se documenta în legătură cu condiţiile de detenţie din această instituţie. Demnitarul european i-a vizitat pe ex-premierul Vlad Filat şi pe fostul deputat Grigore Petrenco.

Igor Popa, avocat - Sputnik Moldova
Politică
Popa: Filat stă într-o puşcărie din veacul lui Kotovski

„Am venit ca să cunoaştem în ce condiţii sunt deţinute în Moldova persoanele private de libertate”, le-a spus Schennach jurnaliştilor după ce a vizitat penitenciarul.

Oficialul european a refuzat să ofere detalii despre discuţiile sale cu avocaţii lui Filat şi Petrenco, menţionând doar că aceştia l-au informat despre o serie de probleme cu care se confruntă clienţii lor.

„Vom discuta aceste probleme cu ministrul interimar al Justiţiei”, a mai spus Schennach. El şi-a exprimat speranţa că aceste dificultăţi vor fi depăşite cu succes în timpul apropiat. Potrivit dânsului, Consiliul Europei are grijă de condiţiile în care sunt deţinute persoanele private de libertate.

Fluxul de știri
0