Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popa: Filat stă într-o puşcărie din veacul lui Kotovski

© Sputnik / Мирослав РотарьIgor Popa, avocat
Igor Popa, avocat - Sputnik Moldova
Abonare
Penitenciarul nr. 13 din Chişinău este un complex de clădiri foarte vechi, care face vulnerabilă Republica Moldova în faţa CEDO, deoarece orice deţinut care îi calcă pragul poate să obţină despăgubiri. De această părere este avocatul Igor Popa.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Ansamblul de clădiri, care constituie Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, în care este deţinut Vlad Filat, este din veacul lui Kotovski şi trebuia închis de mult timp, a declarat avocatul Igor Popa.

Potrivit lui Popa, „fiecare deţinut care păşeşte pragul acestui penitenciar are şansa să obţină despăgubiri la CEDO”.

Михайл Диакону Mihail Diaconu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat va petrece Revelionul în camera de puşcărie

Avocatul a mai declarat că Vlad Filat a promovat un proiect de construcţie a unui nou penitenciar, care ar fi făcut faţă standardelor europene.

Igor Popa s-a referit şi la decizia instanţei de judecată de a-i prelungi termenul de arest clientului său, Vlad Filat.

„Considerăm încheierea de azi neîntemeiată. Vom formula un recurs la Curtea de Apel. Vom indica la încălcările de procedură şi la lipsa de probatoriu, prin care s-ar justifica prelungirea arestului preventiv faţă de Vlad Filat”, a spus avocatul.

Dânsul a mai remarcat şi faptul că „Vlad Filat nu are încredere în justiţia din Republica Moldova”, că „el este în drept să facă asemenea declaraţii” şi că „declaraţia publică a lui Vlad Filat nu încalcă drepturile nimănui şi nici nu violează nicio normă din legislaţia naţională şi internaţională”.

Fluxul de știri
0