Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidele proeuropene nu s-au înţeles. Timofti va numi singur candidatul

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, va nominaliza singur candidatul la funcţia de prim-ministru, deoarece partidele care negociază formarea unei noi majorităţi nu au reuşit să ajungă la un compromis.

CHIŞINĂU, 21 dec — Sputnik. Reprezentanţii partidelor proeuropene care au avut luni o nouă rundă de consultări cu preşedintele Nicolae Timofti în problema formării Cabinetului de Miniştri, aşa şi nu au ajuns la un numitor comun.

Potrivit liderului PLDM, Valeriu Streleţ, negociatorii nu s-au înţeles cine va înainta candidatul pentru premier, de aceea şeful statului va face singur nominalizarea.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti știe deja numele candidatului la funcția de prim-ministru

Şeful democraţilor, Marian Lupu, a precizat că preşedintele ştie deja pe cine îl va desemna în funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri, dar a rugat să nu fie anunţat deocamdată numele.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu le-a spus jurnaliştilor că în felul acesta va fi realizat scenariul PLDM, reprezentanţii căruia nu au dorit să facă cedări în cadrul negocierilor.

Liderul Partidului Popular European, Iurie leancă a comunicat că şeful statului va anunţa luni seara numele candidatului pentru funcţia de premier.

Fluxul de știri
0