Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani a cerut o polițistă pentru a nu clasa un dosar

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Abonare
O angajată a Inspectoratului de Poliție Buiucani a fost concediată pentru că a luat mită, aceasta riscă până la 15 ani de pușcărie.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik, Cristina Bumbu-Danuța. O angajată a Inspectoratului de Poliție Buiucani, ofițer superior de urmărire penală, maior de poliție, a fost concediată pentru luare de mită. Sancțiunea i-a fost aplicată polițistei după ce ofițerii Direcției Securitate Internă a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI a desfășurat o anchetă  în cazul acesteia.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un angajat al Poliţiei de frontieră, reţinut pentru corupţie

Ancheta a constatat că polițista a extorcat și primit 120 de mii de lei de la o persoană care figura în cadrul unei cauze penale drept parte vătămată pentru a nu clasa cauza respectivă și pentru a-l pune totuși sub învinuire pe bănuit.  

Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pe numele poliţistei, pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsită vinovată, polițista riscă până la 15 ani de închisoare cu aplicarea unei amenzi de până la 200 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0