Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un angajat al Poliţiei de frontieră, reţinut pentru corupţie

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Secţiei echipe mobile a Poliţiei de Frontieră Sud a fost reţinut împreună cu complicele său pentru estorcare de mită.

CHIŞINĂU, 12 nov – Sputnik. Şeful Secţiei echipe mobile a Poliţiei de Frontieră Sud a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi  procurorii anticorupţie într-un dosar penal în care este suspectat de estorcare de mită. Acesta l-ar fi obligat pe un şofer de microbuz, care făcea naveta Republica Moldova-Italia, să-i plătească lunar câte 100 de euro.

Potrivit denunţătorului, poliţistul ar fi estorcat bani de la el pentru a nu supune controlului autovehiculul. Ofiţerii anticorupţie au constatat că acţiunile angajatului Poliţiei de Frontieră au un caracter continuu.

Pe 11 noiembrie, pe traseul Cahul-Chişinău a fost  reţinut în flagrant un intermediar în urma primirii sumei de 80 euro de la denunţător. Potrivit informaţiilor prealabile, acesta ar fi acţionat la indicaţia nemijlocită a poliţistului.

Intermediarul şi poliţistul au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Legislaţia prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani pentru comiterea unei asemenea infracţiuni.

 

Fluxul de știri
0