Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Promisiunea lui Lupu: candidatul nostru va avea tot sprijinul parlamentar

© Sputnik / Евгений ПанасенкоМаринан Лупу
Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul democraţilor, Marian Lupu, promite că PDM va putea să-i asigure noului guvern susţinerea unei majorităţi parlamentare solide, în cazul în care premierul va fi cel propus de democraţi.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. La negocierile de marţi a fost discutată formula de desemnare a premierului şi a miniştrilor în forul executiv, a anunţat liderul PDM, Marian Lupu, după negocierile de marţi seara.

Politicianul a subliniat că PDM insistă asupra modalităţii care a fost aplicată în ultimii 6 ani şi anume că partidul cu cele mai multe mandate are întâietatea la desemnarea prim-ministrului.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Preşedintele nu va anunţa luni candidatul. Cine ar putea face anunţul

Lupu a mai declarat că democraţii au la ora actuală o fracţiune formată din 20 de deputaţi. „Suntem fracţiunea parlamentară lider în acest grup de partide proeuropene”, a spus liderul PDM.

Potrivit lui Lupu, dacă va fi desemnat un candidat care nu va întruni numărul necesar de voturi pentru formarea guvernului, asta va fi o depăşire a cadrului constituţional, fapt care va crea pericolul anticipatelor.

Miercuri urmează să aibă loc o discuţie a tuturor grupurilor parlamentare cu Preşedintele Timofti. Scopul acesteia este, susţine Lupu, clarificarea tuturor aspectelor.

Totodată, Marian Lupu a repetat că PDM este gata să-şi asume toată răspunderea pentru actul de guvernare şi să înainteze un candidat la funcţia de Prim-ministru. Mai mult, liderul PDM a subliniat că dacă va fi desemnat candidatul PDM, democraţii sunt gata să asigure majoritatea necesară care va acorda tot sprijinul politic de care va avea nevoie noului Guvern.

 

Fluxul de știri
0