Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu nu crede în „decomunizarea” celor 14 foşti comunişti

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Plecarea din PCRM a celor 14 deputaţi nu pare să-l fi impresionat pe liderul PL, Mihai Ghimpu, care susţine că "comuniştii tot comunişti rămân".

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu se arată dornic să împartă puterea cu cei 14 deputaţi care au părăsit luni fracţiunea PCRM şi au anunţat că formează o platformă parlamentară proprie.

„Comuniştii tot comunişti rămân. Eu nu fac alianţă cu comuniştii”, a declarat Mihai Ghimpu înainte de negocierile PDM, PLD, PL şi Grupul Leancă.

Ședința Parlamentului 5 noiembrie 2015 - Sputnik Moldova
Politică
Surpriză mare: un grup de deputaţi comunişti au părăsit fracţiunea

Deputaţii care au anunţat că vor constitui o platformă parlamentară proprie de esenţă social-democrată, au anunţat că sunt dispuşi să pună umărul la scoaterea ţării din impas.

Aceştia au criticat conducerea PCRM pentru că şi-ar schimba poziţia de la o zi la alta.

„Suntem un grup de deputaţi care doresc şi ştiu cum să schimbe lucrurile în bine în Republica Moldova. Este o decizie istorică. Oferim o şansă pentru salvarea Republicii Moldova”, a spus unul dintre deputaţii care au plecat din PCRM, Violeta Ivanov.

 

Fluxul de știri
0