Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE așteaptă date suplimentare despre moldovenii accidentaţi în România

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții instituţiei de politică externă s-au adresat colegilor de la București pentru informații oficiale despre accident și despre persoanele care au avut de suferit în urma acestuia.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au solicitat pe căi diplomatice informații despre cetățenii moldoveni care au avut de suferit în urma accidentului produs în România, au comunicat luni pentru Sputnik surse din cadrul instituţiei.

Incidentul a avut loc pe traseul european 85, în apropiere de Râmnicu Sărat, județul Buzău, în noaptea spre luni. Potrivit mediilor de informare din România, care face trimitere la datele poliției, conducătorul unităţii de transport a pierdut controlul volanului, iar în rezultat microbuzul a părăsit carosabilul și a intrat într-un stâlp.

Экипаж SMURD оказывает помощь пострадавшим в ДТП в Брэиле и доставленным в Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Un microbuz cu cetățeni din Moldova, implicat într-un accident în România

Pasagerii au rămas blocați în microbuz, iar pentru scoaterea lor a fost nevoie de ajutorul salvatorilor. Potrivit unor date preliminare, în urma accidentului au avut de suferit între șapte și nouă persoane, care au fost transportați la spitalele din Buzău și din Râmnicu Sărat.

”Ne-am adresat colegilor noștri și așteptăm informații oficiale. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene monitorizează situația”, ni s-a comunicat La MAEIE.

Potrivit mass-media din România, unul dintre pasageri se află în comă. Microbuzul cu cetățeni din Moldova se îndrepta spre București.

Fluxul de știri
0