Orban: Statele Unite ale Europei, un proiect „nebunesc și periculos"

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Trecere la banca de fotografiiВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul Ungariei este de părere că elita politică europeană nu mai are nicio legătură cu realitatea, iar criza refugiaţilor este o dovadă în acest sens.

CHIŞINĂU, 19 dec — Sputnik. Premierul ungar, Victor Orban, a apreciat că ar fi „nebunesc și periculos" să se construiască o structură suprastatală cum ar fi Statele Unite ale Europei, „un continent fără națiuni". Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul ceh Lidove Noviny, el şi-a exprimat totodată încrederea că cetățenii europeni vor avea forța să se opună unei asemenea evoluții, potrivit AGERPRES.

„Elita politică europeană este închistată într-o carapace ideologică și nu prea mai are nicio legătură cu realitatea", iar „un exemplu clar" în acest sens îl reprezintă criza refugiaților, a declarat Orban.

„Avem nevoie de o Europă cu identitate proprie și cu stimă de sine pentru a putea fi din nou puternică", întrucât Europa și-a neglijat rădăcinile și tradițiile naționale, a subliniat șeful executivul ungar.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Premierul ungar: refuz să transform Ungaria în România

El a spus în continuare că aceia care privesc imigranții ca pe o forță de muncă își vor da seama într-o zi de dificultățile ce privesc identitatea culturală și problemele de coexistență în societatea europeană în cazul celor veniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. „Ei nu se vor adapta stilului de viață european", consideră Orban.

În statele cu comunități importante de imigranți s-au dezvoltat 'culturi paralele', iar marele avantaj al statelor central-europene este că nu au astfel de societăți paralele, a subliniat mai departe premierul ungar.

Cât despre „soluțiile naționale" în gestionarea crizei provocate de valul de migranți, soluții criticate de unii lideri europeni, în special de cancelarul german Angela Merkel, Orban a apreciat că ele sunt corespunzătoare în condițiile în care nu există o abordare europeană comună.

Referindu-se la încercarea premierului britanic David Cameron de a reforma Uniunea Europeană, Orban a menționat că blocul comunitar trebuie să-și dea seama „unde a greșit", iar apoi, plecând de aici, să ia deciziile privind revizuirea tratatelor europene.

 

Fluxul de știri
0