Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Canoistul Serghei Tarnovschi a fost numit cel mai bun sportiv al anului

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaЧемпионат мира по гребле на байдарках и каноэ. Четвертый день
Чемпионат мира по гребле на байдарках и каноэ. Четвертый день - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Tineretului şi Sportului a determinat cei mai buni sportivi şi antrenori ai anului 2015, în cadrul ceremoniei anuale „Gala sportului moldovenesc"

CHIŞINĂU, 19 dec — Sputnik. În cadrul unei ceremonii solemne de totalizare a realizărilor sportive din anul care s-a scurs, ministerul de profil l-a numit pe canoistul C sportivul anului 2015.

În sezonul actual, Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul mondial de kaiac-canoe care s-a desfăşurat la Milan, la distanţa de 1000 de metri. Acest rezultat i-a asigurat calificarea la Olimpiada care va avea loc la Rio-de Janeiro. Anul trecut, sportivul a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret din Nanjing, China.

Верховая борьба в штрафной Милсами в игре с Сент-Этьенов в раунде плей-офф Лиги Европы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cei mai buni fotbalişti moldoveni - jucători ai cluburilor din Rusia şi Italia

Canoistul nu a putut participa la ceremonie, deoarece la moment se află în cantonament de pregătire pentru Jocurile din 2016.

Din topul celor mai buni zece sportivi ai anului face parte fratele lui Serghei — Oleg Tarnovschi, luptătorii de stil liber Alexandru Chirtoacă şi Petru Ianulov, sambistul Serghei Oşlovanu, luptătorul în stil greco-roman Victor Ciobanu, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandru Dudoglu şi Oleg Sîrghi, reprezentanta luptelor feminine Svetlana Saenco şi luptătorul de Taekwondo, Aaron Kuk, recunoscut şi cel mai bun sportiv al anului în viziunea jurnaliştilor sportivi.

Titlul de antrenor al anului i-a fost conferit lui Alexandru Chirpicenco, discipolii căruia, Oleg şi Serghei Tarnovschi, au cucerit distincţii la Campionatul mondial de la Milano. Echipa anului a fost numită naţionala Moldovei la rugby.

Fluxul de știri
0