Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cei mai buni fotbalişti moldoveni - jucători ai cluburilor din Rusia şi Italia

© Sputnik / Яна ЗахароваВерховая борьба в штрафной "Милсами" в игре с "Сент-Этьенов" в раунде плей-офф Лиги Европы
Верховая борьба в штрафной Милсами в игре с Сент-Этьенов в раунде плей-офф Лиги Европы - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, în cadrul unei ceremonii solemne, au fost desemnați cei mai buni fotbaliști, antrenori și echipe din fotbalul moldovenesc.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Cel mai bun fotbalist al anului 2015 a fost recunoscut mijlocașul FC "Rostov" Alexandru Gațcan. Acest lucru a fost anunțat în cadrul ceremoniei de decorare a laureaților acestui gen de sport conform rezultatelor anului care a trecut. Ceremonia a avut loc la Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu.

Gațcan, a cărui echipă după 17 runde se situează pe locul doi în prima ligă de fotbal a Rusiei, i-a devansat pe fundașul de la "Kubani", Krasnodar, Igor Armașu, și pe mijlocașul "Veronei" Artur Ioniță, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2014.

ФК Милсами - Sputnik Moldova
Sport
Echipa de fotbal „Milsami” este noul campion al Moldovei

Gațcan nu a putut asista la ceremonie, deoarece clubul lui găzduiește vineri echipa "Rubin", Kazani în cadrul unei întâlniri finale care se desfăşoară înaintea vacanței de iarnă.

Cel mai bun antrenor al anului 2015 a fost recunoscut mentorul echipei "Milsami", Orhei, Iurie Osipenco, sub îndrumarea căruia echipa a cucerit pentru prima dată titlul de campion şi a fost propulsată în Liga campionilor. Pe locul doi s-a situat Ștefan Stoica, venit în fruntea selecționatei Moldovei la încheierea calificărilor pentru campionatul Europei, iar pe locul trei — ex-antrenorul "Șerif" și "Tiraspol", Lilian Popescu.

Echipa anului, potrivit experților, a devenit FC "Milsami", nu doar pentru că a dat tonul campionatului, dar și pentru că a ajuns în play-off-ul Ligii Europei.

Cea mai bună fotbalistă a fost desemnată Elena Porojniuc de la "Kubanocika", Krasnodar, cel mai bun portar — Alexei Coșelev de la "Șerif", cel mai bun mijlocaș — Evghenii Cociuc de la "Dacia", iar cel mai bun atacant și cel mai bun bombardier cu 19 goluri la activ — Ricardinio de la "Șerif".

Fluxul de știri
0