Ministru: produsele de import omoară producătorii români şi otrăvesc populaţia

© Sputnik / Valery Melnikov / Accesați arhiva multimediaовощи
овощи - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii din România vrea să reintroducă controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide pentru a proteja producătorii şi populaţia.

CHIŞINĂU, 19 dec — Sputnik. Achim Irimescu, ministrul Agriculturii din România, este îngrijorat de faptul că importurile masive de legume, multe la preţ de dumping, omoară producătorii români. Iar lipsa unui control la frontieră privind reziduurile de pesticide pune în pericol sănătatea consumatorilor.

"Multe dintre produsele care ajung pe piața României, din afara spațiului european, fac parte din gama de jos, cu reziduuri de pesticide care nu sunt permise nici măcar la utilizare pe piața românească. Aceste produse se strecoară, nu știu în ce mod, la noi în țară dar ne omoară și producția națională de fructe și legume, afectând în același timp și consumatorul", a declarat Irimescu, citat de agrointel.ro.

Skogsbruk i Ryssland - Sputnik Moldova
Jumătate din tăierile de păduri în România sunt ilegale

Ministrul Irimescu a ținut să precizeze că această măsură de control ar trebui implementată cât mai repede cu putință, pentru a opri concurența neloială pe care producătorii din statele terțe o exercită asupra producătorului român.

"Am vorbit deja cu premierul României și vrem să ne asigurăm că ce intră pe piață nu face concurență neloială produselor românești și respectă aceleași cerințe pe care le impune Uniunea Europeană producătorilor naționali, mulți dintre ei au intrat în faliment tocmai din această cauză", a mai spus ministrul român al Agriculturii.

Fluxul de știri
0