Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: demisia lui Drăguţanu a făcut imposibilă semnarea acordului cu FMI

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Experţii FMI vor acţiona deja în baza altui plan, a menţionat Prim-ministrul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Demisia şefului BNM a făcut imposibilă semnarea unui acord cu FMI. Opinia a fost exprimată de premierul Valeriu Streleţ joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vreau să menţionez că până la 21 septembrie, potrivit informaţiilor de care dispun ca prim-ministru, dar şi din discuţiile mele cu reprezentanţii FMI aflaţi în ţara noastră, misiunea Fondului Monetar Internaţional a avut mandatul de a veni în Moldova pentru a negocia şi semna memorandumul cu ţara noastră. Din cauza demisiei Guvernatorului BNM, acest mandat a fost retras”, a declarat Streleţ.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O echipă de experţi FMI se află într-o vizită de lucru la Chişinău

Potrivit lui, acum experţii misiunii FMI vor acţiona în baza unui nou plan. Primul pas va consta în examinarea stării actuale de lucruri, a acţiunilor Guvernului, dar şi ale BNM, în domeniile de dezvoltare importante şi critice, pe termen scurt şi mediu. Al doilea pas este perspectiva semnării noului memorandum, după ce va fi desemnată de către Parlament noua conducere a BNM.

Streleţ a mai subliniat că Guvernul a fost şi rămâne a fi pregătit pentru negocieri şi pentru semnarea unui acord cu FMI.

„Vom face tot posibilul pentru ca semnarea unui acord să aibă loc cât mai curând”, a conchis Streleţ.

 

Fluxul de știri
0