Baza americană din România este declarată ”operaţională”

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaАмериканские ракеты Patriot размещены в Польше
Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Moldova
Abonare
Obiectul militar de la Deveselu va fi pus în acțiune de la începutul anului 2016, el devenind operaţional după amplasarea componentelor de bază ale scutului antirachetă, inclusiv a rachetelor de interceptare.

 

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Ambasada SUA de la București și MAE din România au relatat vineri că baza din orașul Deveselu este ”operaţională tehnic”.

”Aceasta înseamnă că principalele componente ale sistemului antirachetă, inclusiv rachetele de interceptare, se află pe loc și au fost transmise comandamentului militar al obiectului” comunică o sursă Reuters, citată de RIA Novosti.

ПВО - Sputnik Moldova
Rusia
MAE al FR cheamă SUA să renunțe la sistemele antirachetă din România

Se așteaptă că acesta va începe să funcționeze la începutul anului 2016.

Baza Deveselu a fost construită de specialiștii sovietici în anul 1952 și era folosită de militarii români. Acesta este primul sistem de apărare antirachetă a SUA în Europa de Est, al doilea se planifică a fi deschis în Polonia în anul 2018. SUA declară că acest sistem este orientat împotriva țărilor care pot ataca SUA cu rachete sporadice, cum ar fi Iranul, însă Rusia declară că elementele scutului antirachetă sunt orientate spre militarizarea Europei de Sud-Est și contravin intereselor stabilității regionale.

 

Fluxul de știri
0