Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tiraspolul înregistrează pierderi din cauza deciziilor Chișinăului și Kievului

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТоварные вагоны
Товарные вагоны - Sputnik Moldova
Abonare
Noua schemă de organizare a transporturilor pe căile ferate ar urma să fie pusă în aplicare de la începutul anului viitor.

 

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Nerecunoscuta republică nistreană ar pute înregistra pierderi în urma deciziei Moldovei și Ucrainei de a modifica de la 1 ianuarie 2016 schema de transportare a mărfurilor importate în Transnistria pe calea ferată, a declarat Vitalii Ignatiev, șef interimar al MAI din Transnistria.

Potrivit înţelegerii dintre Chișinău și Kiev, trecerea mărfurilor va fi admisă nu prin patru, ci doar prin două puncte.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Al doilea recensământ al populației începe pe 14 octombrie în Transnistria

”Această decizie pune, de fapt, Transnistria într-o situație economică foarte grea, anulând orice posibilitate ca Transnistriei să-şi transporte mărfurile pe calea ferată cu propriile garnituri. Acest lucru va duce la pierderi serioase, la cheltuieli cu caracter economic și logistic”, a spus Ignatiev.

Potrivit evaluărilor specialiștilor de la Tiraspol, pierderile suportate de întreprinderile din regiune în urma modificării traseului vor depăși anual 4 milioane de dolari.

Ignatiev a mai spus că partea transnistreană intenționează să se adreseze către participanții la negocierile în formatul ”5+2” cu rugămintea de a suspenda această decizie și a nu admite acțiuni unilaterale.

 

Fluxul de știri
0