Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al doilea recensământ al populației începe pe 14 octombrie în Transnistria

© Sputnik / Г. Буланов / Trecere la banca de fotografiiДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Respondenții vor trebui să răspundă la 30 de întrebări, între altele, să-și spună vârsta, naționalitatea, nivelul de studii,tipul de venituri și să povestească despre condițiile lor de viață.

 

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Cel de-al doilea recensământ al populației, desfăşurat sub deviza ”Pentru noi este important fiecare!”, își ia startul în Transnistria la 14 octombrie și va dura până la 25 octombrie.

Заседание Совета Федерации РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Senator: FR va susține Transnistria în condițiile de blocadă

Întrebările pe care recenzorii le vor pune respondenților, de fapt, nu se deosebesc de cele formulate la recensământul anterior. Ei vor fi rugați să-și spună vârsta, naționalitatea, nivelul de studii, tipul de venituri și să povestească despre condițiile lor de viață. În total, populaţia va trebui să răspundă la 30 de întrebări. În același timp, prezentarea documentelor și prezența personală nu sunt obligatorii: un singur om poate povesti despre întreaga familie. Acei care nu vor să-i primească în casă pe recenzori, pot veni singuri la punctul de recensământ ca să răspundă la întrebările din anchetă. Pe întreg teritoriul RMN au fost deschise 30 de astfel de puncte.

Recensământului vor fi supuși toți cetățenii (indiferent de faptul dacă se află acasă sau sunt plecați temporar), persoanele fără cetățenie, dar și străinii care se află provizoriu pe teritoriul Transnistriei.

Recensământul anterior al populației a avut loc la 11-18 noiembrie 2004. Potrivit rezultatelor acestuia, în republică nerecunoscută nistreană locuiesc 555 de mii 347 de locuitori. Potrivit experților, aproximativ 180 de mii deţin pașapoarte rusești, iar aproximativ 100 de mii — pașapoarte ucrainene.

 

Fluxul de știri
0