Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decesul unui copil a determinat autorităţile să recurgă la măsuri de urgenţă

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaРабота гипермаркета "Лента" в Новосибирске
Работа гипермаркета Лента в Новосибирске - Sputnik Moldova
Abonare
Moartea unui copil de şapte ani din Crihana Veche, în urma unei suspiciuni de intoxicaţie, i-a determinat pe funcţionari să declanşeze controale de amploare în pieţe, depozite şi magazine, în scopul verificării calităţii produselor alimentare.

CHIŞINĂU, 17 dec — Sputnik. Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, le-a cerut reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) să intensifice controlul calităţii produselor alimentare. O iniţiativă în acest sens a venit după ce un copil de şapte ani din satul Crihana Veche ar fi decedat în urmă cu câteva zile în urma unei suspiciuni de intoxicaţie.

Viceministrul în exerciţiu, Gheorghe Ţurcanu, a menţionat că în cadrul ministerului a fost constituită o comisie specială care va elucida cauzele decesului copilului.

„Potrivit unor date preliminare, decesul a survenit în urma unei insuficienţe hepato-renale şi necroze hepatică. În timp de două săptămâni vor fi gata rezultatele expertizei medico-legale, după care ministerul va prezenta concluziile definitive pe acest incident.", a precizat Ţurcanu.

Şeful interimar al ANSA, Grigore Porcescu a menţionat că în cazul de faţă nu este vorba de toxico-intoxicaţie. Funcţionarul a adăugat că au fost realizate un şir de analize privind riscurile alimentare a unui şir de produse, în particular, au fost supuşi investigaţiilor de laborator castraveţii proaspeţi. Însă, după cum a subliniat Porcescu, rezultatele verificărilor au arătat că parametrii se încadrează în limitele normei.

„În ajunul sărbătorilor de iarnă, Agenţia va realiza mai multe controale inopinate în pieţe, la depozite şi alte unităţi de comerţ, pentru a verifica dacă sunt respectate cerinţele de păstrare a produsele şi regulile de igienă", a adăugat Porcescu.

Fluxul de știri
0