Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ajutor de la stat proprietarilor de terenuri de după traseul Rîbnița-Tiraspol

© gov.mdVictor Osipov
Victor Osipov - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, în număr de peste 5 mii, ar putea beneficia de ajutoare financiare direct de la stat.

CHIŞINĂU, 16 dec – Sputnik. Guvernul a decis miercuri alocarea de bani din bugetul de stat pentru proprietarii de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol.

Potrivit hotărârii, aceşti proprietari plăţi directe din partea statului. În acest scop au fost alocate 7,98 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului.

Въезд в село Парканы недалеко от Тирасполя - Sputnik Moldova
Politică
Ţările lumii îşi unesc eforturile pentru rezolvarea crizei transnistrene

„Plățile directe vor fi achitate de către Consiliul raional Dubăsari, după examinarea solicitărilor potențialilor beneficiari, în condiţii de transparenţă şi echitate şi în coordonare cu Cancelaria de Stat şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Mărimea plăţilor va fi de 1229,68 de lei per hectar”, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Serviciul de presă al Guvernului aminteşte că „terenuri agricole cu suprafața de 6494,80 ha, amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, se află în proprietatea a 5561 de beneficiari rezidenți ai comunelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta din raionul Dubăsari”.

„Proprietarii nu le pot prelucra ca urmare a acțiunilor întreprinse de către reprezentanții structurilor de la Tiraspol, care le-au interzis accesul la aceste terenuri”, a mai menţionat sursa citată.

 

Fluxul de știri
0