Diavolul se ascunde în detalii

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaОстров Ла Диг (La Digue)
Остров Ла Диг (La Digue) - Sputnik Moldova
Abonare
Ciobanii din România vor trebui să-şi omoare cânii, dacă vor depăşi numărul stabilit prin noua lege a vânătorii.

CHIŞINĂU, 16 dec — Sputnik. Legea vânătorii și protecţiei fondului cinegetic vine cu un detaliu important pe care nu l-a sesizat nimeni, informează DC News.

Ciobanii sunt obligați practic să-și omoare câinii pentru că nu le-a fost dat un termen astfel încât acele patrupede să moară de bătrânețe. Este inuman să pui ciobanul să-și omoare câinele credincios care ani de-a rândul și-a făcut datoria.

Crescător de oi, România - Sputnik Moldova
Societate
Crescătorii de oi au pus pe jar autorităţile de la Bucureşti

Acesta a fost şi motivul pentru care mii de crescătorii de oi au protestat marţi în faţa Parlamentului României. Legea vânătorii și protecţiei fondului cinegetic recent adoptată de parlamentari stabilește numărul exact de câini pe care îl pot avea la stână, în funcție de forma de relief unde merg cu turmele la păscut.

Ciobanii sunt nemulțumiți și de faptul că noua lege le interzice să iasă la pășune între lunile decembrie și aprilie, ceea ce, spun ei, le-ar aduce pagube însemnate. Oierii au încheiat marți seara protestul din fața Palatului Parlamentului, după semnarea unui protocol între Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, Ministerele Agriculturii și Mediului și Federația Agrostar, protocol care parafează modificarea unor articole din Legea Vânătorii.

Fluxul de știri
0