Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crescătorii de oi au pus pe jar autorităţile de la Bucureşti

© Photo : Emil-Mihai SimionescuCrescător de oi, România
Crescător de oi, România - Sputnik Moldova
Abonare
Oierii din România nu mai suportă atitudinea autorităţilor. Aceştia au venit la Palatul Parlamentului de la Bucureşti pentru a-şi exprima protestul.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Crescătorii de oi din munţii României au venit în faţa Palatului Parlamentului de la Bucureşti, pentru a participa la o acţiune de protest. Presa română scrie că ciobanii au blocat bulevardul din faţa legislativului român, unii dintre ei au sărit gardul iar o delegaţie a oierilor a mers să discute cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentarii români au acordat vot de încredere Guvernului Cioloş

Potrivit surselor din România, la protest ar fi venit mii de oieri. Unii dintre ei au sărit gardul Parlamentului şi au blocat intrările din Palatul Parlamentului.

Revolta crescătorilor de oi din Carpaţii României a fost provocată de încercarea autorităţilor de a reglementa activitatea acestora.

Oierii i-au îndemnat pe parlamentarii români să „coboare cu picioarele pe pământ”.

„Ciobanii sunt nemulţumiţi de noile reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzic înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine”, scrie romaniatv.net.

Organizatorii estimează că la protestul de marţi ar fi participat aproximativ trei mii de persoane.

Fluxul de știri
0