Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Europa se pronunţă împotriva dezmembrării AȘM

© Sputnik / Miroslav RotariAcademia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы
Academia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întâlnirii care a avut loc la Academia de Științe a Moldovei (AȘM)б oamenii de știință i-au informat pe reprezentanții structurilor europene despre intenția politicienilor de la Chișinău de a reorganiza instituția respectivă, fapt ce echivalează cu desființarea acesteia.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. Membrii Academiei de Științe a Moldovei, care au ajuns la concluzia că nu au șanse să convingă oficialităţile de la Chișinăul să renunțe la ideea „reformării" instituției date, au decis să discute acest subiect cu membrii delegației Uniunii Europene sosite în capitala RM.

Academia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Savanți din RM și FR: ”reforma” Academiei de Ştiinţe este o greșeală

Savanții le-au vorbit colegilor europeni despre faptul că, sub pretextul reorganizării Academiei de Științe, se urmărește de fapt desființarea acestei instituţii și „optimizarea" bunurilor imobile și teritoriilor care-i aparțin.

Oaspeții au reacționat cu îngrijorare la informația prezentată și intenționează să pregătească recomandări concrete pentru Guvernul și Parlamentul RM privind reforma organizațională a ştiinţei moldoveneşti, și nu lichidarea acesteia.

Anterior, în presă au apărut informații despre planurile unor anumiți politicieni aflați la conducerea RM potrivit cărora, toate institutele Academiei vor trebui comasate cu universitățile. Cu alte cuvinte, în acest caz atât colaboratorii, cât şi utilajele, laboratoarele, dispozitivele, tehnica, clădirile și teritoriile acestor institute, vor fi scoase din subordinea AȘM.

Fluxul de știri
0