Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov și Kerry au ajuns la consens privind lupta împotriva „Statului Islamic”

Abonare
În timpul negocierilor de la Moscova, ministrul de Externe al FR, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, au exprimat o poziție similară în privinţa combaterii terorismului internațional și au relatat despre întrevederile dintre președinții celor două țări pe problemele conflictului din Siria.

CHIŞINĂU, 16 dec — Sputnik. Ministrul de Externe al FR, Serghei Lavrov a declarat în debutul întrevederii de la Moscova cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, că în ultimele luni au fost discutate în cîteva rânduri problemele legate de necesitatea unei lupte mai eficiente împotriva terorismului.

„Însăși reglementarea siriană solicită o atenție permanentă din partea noastră în contextul sarcinilor și înțelegerilor obținute la Viena pe parcursul a două ședințe ale acestui grup", a subliniat ministrul rus.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри. - Sputnik Moldova
Lavrov și Kerry admit coaliții: oare Siria va apropia Rusia și SUA

Kerry, la rândul său, a fost de acord că este necesară o luptă comună împotriva SI.

„Și Rusia, și SUA sunt de aceeași părere că Daesh este dușmanul nostru comun, un pericol pentru țările și națiunile noastre; cu ei este imposibil să negociezi, ei sunt niște teroriști care atentează la cultura și demnitatea noastră; ei ne-au pus în situația în care nu avem de ales altceva decât să luptăm împotriva lor", a menționat Kerry.

În cadrul întrevederii, miniștrii au discutat totodată despre criza din Ucraina și problemele agendei bilaterale. Miniștrii de Externe ai celor două țări vor avea o întrevedere cu Vladimir Putin privind rezultatele negocierilor.

Fluxul de știri
0