Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă l-a rugat pe Diacov să nu-i folosească numele în anumite speculaţii

© Photo : Igor VzorovIurie Leancă Юрие Лянкэ
Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
Iurie Leancă a declarat că spaţiul public din ţara noastră este plin de speculaţii. Acesta a spus că a fost recent la Berlin şi că se aştepta să constate o altfel de situaţie la întoarcere.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Iurie Leancă a declarat că l-a rugat pe Dumitru Diacov să nu mai menţioneze numele său atunci când vorbeşte despre posibilii candidaţi la funcţia de premier.

„Am discutat cu domnul Diacov să nu-mi mai lanseze numele în astfel de speculaţii. Aceastea doar tensionează şi complică situaţia”, susţine Leancă.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Politică
Promisiunea lui Lupu: candidatul nostru va avea tot sprijinul parlamentar

Liderul PPEM a spus că a revenit recent de la Berlin, unde a avut mai multe discuţii cu unii oficiali europeni şi a discutat cu ei situaţia din republica Moldova.

„Am discutat cu mai mulţi factori germani şi europeni despre situaţia din Republica Moldova. Am venit cu speranţa că vom constata o nouă atmosferă. Am constatat la revenire că spaţiul public e plin de speculaţii, au fost lansate noi nume de posibili primi miniştri, inclusiv numele meu a fost plasat într-un context inedit”, a declarat leancă.

Acesta a subliniat că „poziţia PPEM este dorinţa de a ajuta în primul rând la crearea unei coaliţii proeuropene, proreforme, stabile”.

Referindu-se la cel care va fi desemnat drept candidat la funcţia de premier, Leancă a spus că „el sau ea trebuie să asigure cel puţin 52 sau 53 de voturi în parlament”.

 

Fluxul de știri
0