Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele nu va anunţa luni candidatul. Cine ar putea face anunţul

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcţia de prim-ministru ar putea fi nominalizat şi de partidele politice. O astfel de practică politică deja există în Republica Moldova.

CHIŢINĂU, 14 dec – Sputnik. Preşedintele Nicolae Tomofti nu va desemna luni candodatul la funcţia de premier. Dar în practica politică din Republica Moldova există „regula nescrisă” că unele partide îşi pot permite să anunţe că susţin un anumit candidat, după care şeful statului decide dacă îl desemnează sau nu.

Luni, consilierul prezidenţial, Ion Păduraru, a declarat, citat de presa de la Chişinău, că şeful statului încă nu este pregătit să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru. Asta înseamnă că azi nu este cazul să ne aşteptăm că va fi emis un decret în acest sens.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Au loc discuţii secrete. Azi seara am putea afla cine este premierul

Anterior, candidaţii la funcţia de şef al guvernului au fost înaintaţi de unele partide politice. Ulterior, după consultările cu preşedintele şi după discuţiile dintre partidele parlamentare, a urmat desemnarea oficială.

Sursele Sputnik Moldova ne-au informat că în culise sunt discutate cel puţin trei candidaturi. Printre acestea se numără cea al lui Ion Sturza şi Maia Sandu. Pe de altă parte, mai mulţi experţi sugerează că fostul prim-vicepreşedinte al PDM, Vlad Plahotniuc, ar trebui să conducă Guvernul în situaţia critică în care s-a pomenit Republica Moldova.

Fluxul de știri
0