Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Războiul declarţiilor: Preşedinţia respinge afirmaţiile lui Marian Lupu

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedinţia a remis un comunicat în care respinge unele acuzaţii ale lui Marian Lupu la adresa lui Nicolae Timofti. În document se mai spune că jocurile politicianiste nu sunt o soluție în situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Preşedinţia a reacţionat marţi printr-un comunicat la unele declaraţii făcute de preşedintele PDM, Marian Lupu, în care a fost vizat şeful statului.

„Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, respinge categoric ca fiind nefondate și fără substanță acuzațiile la adresa sa care se conțin în afirmațiile făcute astăzi, 15 decembrie a.c., de către președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, și le califică drept o metodă de presiune asupra șefului statului, în scopul de a-i influența decizia de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru”, se spune în comunicatul difuzat de serviciul de presă al Preşedinţiei.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Politică
Timofti nu ar vrea să desemneze la funcţia de premier candidatul democraţilor

Sursa oficială precizează că „Președintele Timofti a avut ieri, 14 decembrie a.c., o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe domnul Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Președintele are deplina înțelegere asupra faptului că declarațiile denigratoare asupra sa, apărute în presă în ultima perioadă, precum și acțiunile de pichetare a reședințelor prezidențiale, reprezintă elemente de presiune exercitate asupra șefului statului, ca atentat la dreptul său constituțional de a desemna o candidatură la funcția de prim-ministru”.

În comunicat se mai spune că „Președintele Timofti îndeamnă partidele parlamentare să rămână în spațiul constituțional și să se mobilizeze în vederea constituirii unei majorități parlamentare care să permită formarea în timpul apropiat a unui Guvern proeuropean și funcțional, și să abandoneze jocurile politicianiste care nu sunt o soluție în situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova”.

Fluxul de știri
0