Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaБомбардировщик Су-24
Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia lui Putin, partea turcă a decis să discute cu partenerii săi din NATO această chestiune, „de parcă noi am fi doborât avionul lor, nu ei pe al nostru”.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Tragedia produsă cu avionul rusesc  SU-24, doborât de Forţele Aeriene turce, va avea consecinţe grave pentru relaţiile dintre Moscova şi Ankara, a declarat preşedintele FR, Vladimir Putin, informează RIA, Novosti.

„Acest incident tragic va avea urmări grave pentru relaţiile dintre Rusia şi Turcia. Pentru noi, Turcia a fost întotdeauna nu doar un vecin apropiat, ci şi o ţară prietenă. Nu ştiu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar cu siguranţă nu noi”, a declarat el în cadrul întâlnirii cu regele Iordaniei, Abdallah II.

„În loc să ne contacteze pe noi de urgenţă, din câte ştim, partea turcă a decis să discute cu partenerii săi din NATO această chestiune, „de parcă noi am fi doborât avionul lor, nu ei pe al nostru”.

бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Putin califică atacul asupra avionului rusesc drept „lovitură pe la sparte”

Avionul rusesc s-a prăbuşit marţi în Siria, iar Ministerul rus al apărării a presupus că din cauza unor focuri de armă trase de la sol. La rândul său, partea turcă a declarat că avionul SU-24 a încălcat spaţiul aerian al Turciei şi a fost doborât de un avion F-16. Ministerul Apărării al FR asigură însă că bombardierul s-a aflat exclusiv deasupra teritoriului sirian, fapt înregistrat de aparatele de control, potrivit RIA Novosti.

Potrivit informaţiilor departamentului militar, SU-24 zbura la o altitudine de 6 mii de metri. Conform unor date preliminare, piloţii au reuşit să se catapulteze, iar la moment se precizează soarta acestora.

Fluxul de știri
0