Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: vrem dreptul exclusiv de a propune premierul

Valeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM îşi doreşte dreptul exclusiv de a desemna candidatul la funcţia de prim-ministru. Cel puţin asta rezultă din declaraţiile lui Valeriu Streleţ.

CHIŞINĂU, 14 dec – Sputnik. Şeful interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că etapa discuţiilor ca şi consultărilor a fost consumată şi a venit timpul să fie identificate modalităţile pentru construcţia unei formule clare de formare a guvernului.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Decis: PLDM participă la negocierile cu PDM, PL și grupul Leancă

„Am menţionat că aşteptăm resetarea instituţiilor de drept, ala cum am cerut-o. Am menţionat faptul că PLDM nu acceptă principiul că partidul cu cele mai multe mandate efective are şi dreptul la prima opţiune. Vom pune la bază rezultatele ultimelor alegeri parlamentare”, a declarat Valeriu Streleţ.

El a mai spus că „principiile din iulie, când a fost format guvernul proeuropean, trebuie respectate”

Vom insista pentru a obţine dreptul de a propune candidatul la funcţia de prim-ministru. Aşa ne putem garanta dreptul de a propune un candidat neafiliat politic. Data viitoare vom discuta formula de repartizare a fotoliilor din Guvern. Dacă principiile noastre vor fi acceptate, vom anunţa în zilele următoare candidatul”, a mai declarat Streleţ.

Dânsul a precizat că PLDM are mai mulţi candidaţi.

 

Fluxul de știri
0