Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: PLDM participă la negocierile cu PDM, PL și grupul Leancă

© Sputnik / Evghenii PanasencoValeriu Streleț Валерий Стрелец
Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă partidele proeuropene au respins precondițiile puse de PLDM, Consiliul Politic Național al acestei formațiuni a decis participarea liberal-democraților la negocierile privind instalarea unei guvernări proeuropene.

CHIȘINĂU, 13 decembrie — Sputnik. Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat, întrunit duminică în ședință, a decis să accepte negocierile privind formarea unei alianțe majoritare proeuropene în Parlament și instalarea unui guvern de către aceasta. După ședința Consiliului, vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț a declarat că, etapa consultărilor s-a încheiat, în cadrul cărora, practic, precondițiile înaintate de PLDM au fost respinse de partenerii liberal-democraților. Amintim că liberal-democrații au cerut demiterea unui șir de demnitari și funcționari care au fost delegați în funcții de PDM, între care și președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar și instalarea unui premier apolitic. Streleț a precizat însă că PLDM nu renunță la propunerile pe care le-a înaintat, acestea urmând să fie discutate deja în cadrul negocierilor.   

Fluxul de știri
0