Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul așteaptă date oficiale despre cetățeanul RM decedat în Afganistan

© valanicc.comВертолет Ми-8 МТВ1
Вертолет Ми-8 МТВ1 - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al premierului, Veronica Gherbovețchi, a declarat pentru Sputnik Moldova că în zilele apropiate Chișinăul va şti oficial dacă printre cei decedaţi în catastrofa aviatică din Afganistan sunt şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

 

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Marți, reprezentanții companiei ”Valan”, căreia îi aparține elicopterul ce s-a prăbușit în Afganistan, se vor deplasa la locul incidentului, a declarat luni pentru Sputnik Veronica Gherbovețchi, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului în exerciţiu.

Elicopterul, care s-a prăbușit la 24 noiembrie, avea la bord 18 pasageri și trei membri ai echipajului moldovenesc. Acesta executa o misiune umanitară în Afganistan. Elicopterul activa pentru guvernul SUA și ajuta forțele afgane de securitate.

”În prezent, autoritățile Republicii Moldova nu dispun de date oficiale ale expertizei medicale privind identitatea membrului echipajului decedat în urma incidentului. Mâine, reprezentanții companiei ”Valan” vor pleca în Afganistan pentru a recupera cadavrul”, a precizat interlocutoarea.

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Discuţii fără informaţii la Guvern despre moldovenii capturaţi în Afganistan

Veronica Gherbovețchi a menţionat că Chișinăul oficial nu dispune la moment de alte informații.

”Nu este clar când anume se vor întoarce aceştia. Nu este cunoscută nici identitatea celui decedat, pentru că nu există rezultatele expertizei medico-legale. Pentru a nu greși, trebuie să așteptăm datele oficiale. În zilele apropiate vom ști totul cu exactitate”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Anterior, prim-ministrul interimar Gheorghe Brega afirma că autoritățile moldovene conlucrează cu toate structurile internaționale și a rugat toate ambasadele țărilor prietene, care au reprezentanțe diplomatice în Afganistan, să ne acorde ajutor, inclusiv SUA și România.

”Noi am solicitat susținerea SUA, deoarece ei controlează în această zonă chestiunea eliberării prizonierilor”, a spus Brega.

Anterior s-a comunicat că în preajma elicopterului au fost descoperite cadavrele a patru persoane. Potrivit informației oferite, echipajul elicopterului care a fost doborât în Afganistan era constituit din Oleg Groza, anul nașterii 1960, Ion Buruiană, 1982, și Mihail Crihan, anul nașterii 1965.

 

Fluxul de știri
0