Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul poate fi dizolvat. Urmează precizările CCM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele nu a reuşit să propună până acum niciun candidat la funcţia de premier, chiar dacă au trecut deja 45 de zile de la data când a intervenit necesitatea desemnării unui candidat.

CHIŞINĂU, 14 dec – Sputnik. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că luni a expirat termenul în care Preşedintele Nicolae Timofti ar fi trebuit să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru.

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a amintit că Curtea Constituţională, interpretând Legea supremă, a stabilit că chiar şi în ultimele luni de mandat ale şefului statului, Parlamentul poate fi dizolvat dacă nu este capabil să formeze un nou Guvern timp de şase luni de la data în care intervine interimatul Guvernului anterior.

лидер Партии социалистов Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon se pregăteşte de alegeri anticipate

Igor Dodon a menţionat că luni s-au împlinit 45 de zile din momentul în care Republica Moldova nu are Guvern cu atribuţii depline.

Liderul socialiştilor a precizat că va sesiza Curtea Constituţională. În opinia lui, dacă în 45 de zile nu a fost desemnat un candidat, rezultă că timp pentru o a doua tentativă nu mai rămâne.

„Mâine ne vom adresa Curţii Constituţionale şi vom cere o nouă interpretare. Anterior Curtea Constituţională a decis că în timp de 3 luni de la momentul în care intervine situaţia de interimat, şeful statului trebuie să aibă posibilitatea să propună cel puţin două candidaturi. Deja au expirat 45 de zile. Vor cere Curţii Constituţionale să explice sensul Legii supreme şi să spună ce urmează să facă Preşedintele în situaţia în care în primele 45 de zile de la data când intervine interimatul Guvernului Preşedintele nu a propus nici măcar un candidat”, a declarat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0