Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon se pregăteşte de alegeri anticipate

© Sputnik / Vladimir Polusatovлидер Партии социалистов Игорь Додон
лидер Партии социалистов Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM a început pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate şi anunţă că după scrutin va reveni la guvernare împreună cu Partidul Nostru.

CHIŞINĂU, 9 dec – Sputnik. PSRM se pregăteşte de alegerile parlamentare anticipate şi speră să ajungă la guvernare împreună cu Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi, a declarat joi  liderul formaţiunii, Igor Dodon. 

„Am luat decizia de a crea staff-urile electorale pentru campania anticipatelor. Suntem ferm convinşi că săptămâna aceasta nu vom ava nici un candidat la funcţia de prim-ministru, la fel ca şi, sperăm, până pe data de 29 ianuarie”, a declarat Dodon. 

Liderul socialiştilor a anunţat că PSRM începe campania pre-electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, care în opinia lui Dodon vor avea loc la sfârşitul lunii martie – începutul lui aprilie. 

„Considerăm că aceasta este unica soluţie pentru a elibera Moldova de sistemul oligarhic-banditesc care guvernează ţara în ultimii şase ani”, a menţionat deputatul. 

Додон телемост - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon: suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului

Dodon a declarat că „Orăşelul Victoriei” rămâne în faţa Parlamentului, iar până în martie vor fi organizate mai multe acţiuni de protest.

Liderul PSRM susţine că guvernarea din Moldova poate fi dată jos doar cu susţinerea partenerilor. 

„Suntem convinşi că următoarea guvernare din Moldova, care va fi una de centru- stânga, nu va putea fi formată de o singură forţă politică. Noi avem nevoie de parteneri. Împreună cu Partidul Nostru am început în septembrie protestele, sperăm că împreună vom da jos această guvernare şi să provocăm alegeri parlamentare anticipate şi sperăm că ulterior, cel mai probabil, vom fi împreună la guvernare”, a declarat Dodon. 

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că, imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

 

 

Fluxul de știri
0