Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filat a întrerupt greva foamei, rezistând două săptămâni

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După două săptămâni de la declararea grevei foamei, fostul prim-ministru al Moldovei, Vladimir Filat, a decis să întrerupă protestul.

 

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Fostul premier, liderul PLDM Vladimir Filat, care se află în arest preventiv în penitenciarul nr.13, a ieşit luni din greva foamei, relatează Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP).

Fostul șef al Guvernului a declarat greva foamei la 30 noiembrie, în semn de protest împotriva ”tratamentului  inuman, la care este supus Filat”,  inclusiv prin metoda limitării contactelor lui Filat cu societatea, a explicat avocatul acestuia, Igor Popa.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat, sănătate îngrijorătoare şi condiţii discriminatorii faţă de alţi deţinuţi

”În procesul examinării, medicii au ajuns la concluzia că starea de sănătate a lui Vladimir Filat este satisfăcătoare”, se spune în declarația DIP.

La mijlocul lui octombrie, Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară, după care a fost reținut pentru 30 de zile, ulterior fiindu-i prelungit de două ori arestul preventiv pentru acelaşi termen. Ex-premierul este suspectat ”de corupere pasivă în proporții deosebit de mari” și de ” trafic de influență cu primirea unor bunuri în proporții deosebit de mari”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă cincisprezece ani de privaţiune de libertate. Inițial, Filat s-a aflat în izolatorul Centrului Național Anticorupție, fiind transferat ulterior într-o celulă din penitenciarul nr. 13.

 

Fluxul de știri
0