Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, sănătate îngrijorătoare şi condiţii discriminatorii faţă de alţi deţinuţi

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat, care a declarat recent greva foamei, are o stare de sănătate stabilă, dar în acelaşi timp caracteristică persoanelor care refuză hrana. Totodată, acesta se bucură de condiţii de detenţie mult mai bune decât orice al deţinut. Cel puţin asta declară Ministrul Justiţiei.

CHIŞINĂU, 9 dec — Sputnik. Potrivit Ministerului Justiţiei, starea de sănătate a lui Vlad Filat, care a declarat greva foamei, este „satisfăcătoare şi stabilă". Totodată, faptul că politicianul refuză hrana îl îngrijorează pe ministrul Justiţiei.

Vladimir Cebotari, ministrul moldovean al Justiţiei, a declarat că este dreptul lui Filat să ţină greva foamei. Dar asta îl îngrijorează pe ministrul de resort.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Roșca: toți sunt egali în fața legii, inclusiv Filat

„Este un drept al lui şi ne îngrijorează, evident, starea dumnealui de sănătate. Ne îngrijorează, de altfel, ca şi starea de sănătate a oricărui deţinut", a spus Cebotari.

Ministrul a ţinut să menţioneze că starea de sănătate a lui Filat „deranjează chiar mai mult". În acest context ministrul a dat asigurări că lui Filat îi este asigurată consilierea şi examinarea medicală de rigoare ori de câte ori este necesar.

„Starea de sănătate a domnului Filat este stabilă. Deocamdată. Însă este diferită de a celor care nu refuză hrana. Vor fi luate măsuri dacă starea lui de sănătate se va înrăutăţi", a spus Cebotari.

Acesta susține că Filat nu a formulat nici un fel de condiţii pentru renunţarea la greva foamei.

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Probabil, Filat va întâmpina Revelionul în celulă

„Cel puţin eu nu cunosc că ar exista careva cerinţe legale ale dumnealui, care nu ar fi fost satisfăcute", a mai spus demnitarul.

Mai mult, Cebotari a făcut aluzie la faptul că situaţia lui Filat din Penitenciarul nr. 13 i-ar discrimina pe alţi deţinuţi.

„Vreau să vă spun că dumnealui este deţinut în condiţii cu mult mai bune decât ale oricărui alt deţinut, ceea ce ar putea fi mai puţin corect în raport cu ceilalţi deţinuţi. Nu am încălcat nimic, dar i s-au oferit condiţii mult mai bune, dat fiind faptul că persoana respectivă vine din cu totul alt mediu. Este greşit ceea ce vă spun acum, în sensul că nu le putem oferi aceleaşi condiţii tuturor persoanelor deţinute, dar asta este realitatea", a subliniat ministrul în exerciţiu al Justiției.

Fluxul de știri
0