Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Usatîi a revenit la Chişinău şi merge să-l colinde pe Timofti

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатого выпустили из зала суда
Ренато Усатого выпустили из зала суда - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a condus luni coloana de protestatari care s-a îndreptat spre Preşedinţie să ceară demisia lui Nicolae Timofti.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Luni, adepții și reprezentanții „Partidului nostru" pichetează reședința Președintelui Nicolae Timofti din Chișinău. Despre aceasta a anunțat pe rețelele de socializare liderul formațiunii, Renato Usatîi, care de află în fruntea coloanei de protestatari.

Potrivit acestuia, cerința principală a participanților la protest este demisia șefului statului.

Ренато Усатого выпустили из зала суда - Sputnik Moldova
Politică
Săptămâna începe cu protestate. Oamenii revoltaţi merg la Timofti

În noaptea de luni spre duminică, adepții și reprezentanții opoziției au protestat la reședința lui Timofti de la Condrița, scandând „Jos Timofti!", „Demisia președintelui!". Vila președintelui a fost înconjurată de poliție. Organele ocrotirii ordinii de drept nu s-au implicat în acțiunile celor care pichetau reședința. Acțiunea a decurs pașnic, participanții au aprins focuri, au fript carne, au cântat.

Opoziția de centru-stânga — socialiștii și „Partidul nostru" — protestează din luna septembrie, cerând demisia conducerii supreme a țării și alegeri parlamentare anticipate. Participanții la proteste au instalat în fața Parlamentului un orășel de corturi în care fac zi și noapte de serviciu activiștii celor două formațiuni politice și adepții lor. Ambele partide au organizat toamna aceasta câteva mitinguri de amploare și au pichetat instituții de stat.

Fluxul de știri
0