Focuri de armă și explozii la ambasada Spaniei din Kabul, există morți

© Sputnik / Andrey Greshnov아프가니스탄 카불
아프가니스탄 카불 - Sputnik Moldova
Abonare
Focuri de armă și explozii la ambasada Spaniei din Kabul, există morți

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Membri ai mișcării „Taliban" au deschis focuri de armă lângă ambasada Spaniei din Kabul și au detonat un automobil în care era plasată o mină. Potrivit unor surse, și-au pierdut câțiva polițiști.

Anterior, Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a confirmat că teroriștii nu și-au pus ca scop să atace ambasada Spaniei. Intenția lor era să atace o casă de oaspeți din apropiere.

În timpul operațiunilor speciale toți teroriștii au fost uciși, transmite RIA Novosti cu referire la Reuters care citează reprezentanți ai MAI din Afganistan.

아프가니스탄 카불 - Sputnik Moldova
ONU suspectează crimă de război în cazul bombardării spitalului din Afganistan

La rândul său, Comitetul de  Securității (CS)al ONU a condamnat dur atacul talibanilor și a atenționat asupra pericolului terorismului. Totodată, membrii CS au exprimat condoleanțe familiilor polițiștilor decedați, poporului și guvernului Afganistanului.

În ultimele luni situația în această țară s-a înrăutățit simțitor. Mișcarea radicală „Taliban", care mai înainte controla o parte considerabilă din teritoriul raioanelor rurale ale Afganistanului, a început să atace orașele mari.

Fluxul de știri
0