Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatâi: Plahotniuc ar putea fi viitorul premier

© plahotniuc.mdVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Nostru, primarul municipiului Bălți, Renato Usatâi, consideră că viitorul premier al Republicii Moldova va reprezenta PDM și ar putea fi chiar omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Usatâi a declarat pentru un post de televiziune că premierul va fi învestit în funcție chiar în ajunul Revelionului, atunci când lumea are alte preocupări decât cele politice, cum ar fi masa de sărbătoare. Liderul Partidului Nostru precizează însă că Plahotniuc ar putea să nu accepte funcția de premier dacă nu va fi sigur că în bugetul de stat există mijloacele financiare necesare pentru achitarea salariilor și pensiilor. Și dacă Plahotniuc nu va accepta, atunci oricum în perioada 29-30 decembrie, va fi instalat un guvern în fruntea căruia se va afla un premier delegat de PDM.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
De ce Plahotniuc, cel mai neiubit dintre moldoveni, ar putea deveni premier

Că Vladimir Plahotniuc ar putea să ajungă în fruntea Guvernului o spune și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Potrivit lui, siguranța este de 50 la sută că premier va deveni Plahotniuc, despre care liderul socialiștilor spune că „are ambiții să demonstreze că el poate face ceva". Dacă însă acest scenariu nu va merge, atunci, spune Dodon, în funcția de premier va fi votat președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă. Dar în acest caz, precizează Dodon, „Voronin va trebui ales președintele țării".
Liderul PSRM a precizat că deputații socialiști nu vor participa nici la alegerea premierului, nici a șefului statului, ei cerând ca în Republica Moldova să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0