Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liberala Alina Zotea s-a plâns președintelui României

© privesc.euAlina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Tânăra l-a rugat pe șeful statului vecin să-l declare persona non-grata pe deputatul socialist care a rupt în bucăți harta ”României Mari”.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. Modelul și deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Liberal, Alina Zotea, i-a adresat o scrisoare președintelui României Klaus Iohannis cu rugămintea de a-l declara persoană non-grata în România pe secretarul executiv al Partidului socialiştilor, Vlad Batrîncea, și, implicit, de a-i interzice accesul pe teritoriul României.

În scrisoarea sa, Zotea a subliniat că Batrîncea, "rupând în bucăți harta României Mari, a adus o ofensă gravă românilor de pe ambele maluri ale Prutului".

Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Zotea - Sputnik Moldova
Dacă vrei să devii deputat, Alina Zotea îţi oferă reţeta

Ea şi-a exprimat speranţa că Klaus Iohannis va adopta o decizie în acest sens cât mai curând posibil.

Bătrâncea a rupt harta "României Mari" în cadrul şedinţei de joi a Parlamentului, în semn de protest faţă de acţiunile ministrului interimar al Educației Corina Fusu, care a semnat un ordin de repartizare a acestor hărți în instituțiile de învățământ din țară și de utilizare a ei în calitate de material didactic.

Socialiștii sunt convinși de asemenea că la concursul pentru ocuparea funcțiilor de manageri ai instituțiilor de învățământ vor fi propulsați doar persoanele care împărtășesc opiniile liberalilor.

Din acest motiv, deputații PSRM au cerut audierea în Parlament a ministrului interimar al Educației, însă majoritatea deputaților nu a susținut această idee.

Fluxul de știri
0