Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat va petrece Revelionul în camera de puşcărie

© Sputnik / Мирослав РотарьМихайл Диакону Mihail Diaconu
Михайл Диакону Mihail Diaconu - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit la demersul procurorilor mandatul de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu încă 30 de zile.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Ex-premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, rămâne în arest preventiv până la 15 ianuarie 2016. Decizia a fost luată joi de Judecătoria sectorului Buiucani la demersul procurorilor care au solicitat prelungirea mandatului de arest preventiv cu încă 30 de zile. 

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A doua scrisoare a lui Filat din celulă: habar nu au ce caracter am

Ex-premierul nu a fost prezent la şedinţa de judecată. Acesta a declarat la 30 noiembrie greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile în care este deţinut.

Filat va sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0