Franța va cere anularea sancțiunilor împotriva FR, dacă Minsk-2 va fi respectat

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Париж
Города мира. Париж - Sputnik Moldova
Abonare
Franța intenționează să solicite anularea sancțiunilor împotriva Rusiei, cu condiţia realizării acordurilor de la Minsk, a comunicat ambasadorul Franței în FR.

CHIȘINĂI, 10 dec — Sputnik. Îndată ce vor fi îndeplinite acordurile de la Minsk, Franța va cere anularea sancțiunilor antirusești, a declarat pe pagina sa de Facebook Jean-Maurice Ripert, ambasadorul Franței în FR.

„Ne vom strădui, împreună cu Berlinul și Kievul, să accelerăm realizarea acordurilor de la Minsk în Ucraina pentru a instaura pacea în Sud-Estul ţării. Acest fapt ar face posibilă anularea sancțiunilor, iar Franța va cere acest lucru îndată ce acordurile vor fi realizate", a scris ambasadorul francez, răspunzând la o întrebare cu privire la perspectivele dezvoltării relațiilor dintre Rusia și Franța în actuala situație politico-economică.

СПУТНИК_Лавров объяснил, почему ЕС игнорирует невыполнение Украиной минских соглашений - Sputnik Moldova
Lavrov: Kievul încearcă să denatureze conceptul înțelegerilor de la Minsk

În luna aprilie a anului trecut, autoritățile ucrainene au declanșat operațiuni militare împotriva autoproclamatelor republici RPL și RPD. Conform ultimelor date ale OON, peste 9 mii de persoane au decedat în urma conflictului. Problema reglementării situaţiei din Donbas este discutată, inclusiv în cadrul negocierilor de la Minsk. Din septembrie 2014, grupul de contact a adoptat deja trei documente ce reglementează pașii de soluționare a conflictului.

De la 1 septembrie, în Donbas a fost declarat un nou armistițiu. La sfârșitul lui septembrie a fost semnat acordul cu privire la retragerea de pe linia frontului a armamentului de calibru sub 100 mm și a tancurilor. Acest proces s-a încheiat la 12 noiembrie.

Fluxul de știri
0