Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A doua scrisoare a lui Filat din celulă: habar nu au ce caracter am

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat, aflat în detenţie preventivă în Penitenciarul nr.13, a transmis joi prin avocatul său a doua scrisoare din celulă.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Ex-premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă şi aflat în detenţie preventivă în Penitenciarul nr.13, a transmis joi prin avocatul său a doua scrisoare din celulă.

Filat se declară nevinovat şi anunţă că dosarul deschis pe numele său ar fi unul politic care face parte dintr-un „scenariu diabolic şi bine gândit, în care sunt implicate instituţiile statului".

„Până acum nu am văzut nici o probă concludentă care să justifice acuzarea. Cifra imensă de 250 milioane de dolari folosită special pentru a impresiona şi a influenţa opinia publică, nici o dovadă că ar fi adevărat nu a fost adusă şi vreau să vă asigur că nici nu poate fi”, scrie Filat din celulă. 

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scrisorile din temniţă ale lui Filat…

Ex-premierul se mai plânge de „condiţii degradante” de detenţie şi de faptul a fost nevoit să facă reparaţie din banii proprii în celula în care stă.

Filat îl apără în scrisoarea sa şi pe ex-comunistul Grigore Petrenco. „Cu Grigore Petrenco am fost oponenţi politici şi suntem, însă ceea ce i se întâmplă şi dumnealui este inadmisibil”, scrie ex-premierul.

„Cei care au organizat şi implementează acest scenariu diabolic habar nu au ce caracter am”, conchide Filat în scrisoarea sa scrisă în celula Penitenciarului nr.13.

Judecătoria sectorului Buiucani examinează la această oră demersul procurorilor de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arest pe numele ex-premierului Vladimir Filat.

Avocatul său a declarat că Filat nu va fi prezent la şedinţă. „Este un drept al său”, a declarat Igor Popa.

Apărarea a refuzat să ofere detalii despre starea de sănătate a lui Filat, care se află din 30 noiembrie în greva foamei.

Fluxul de știri
0